Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 15 november 2010

Veckans övning v.46

Denna vecka ska det göras massvis med galoppfattningar och ryggningar.

Att fatta galopp ur både skritt och trav är bra och stärkande övningar. Hästen måste kunna skritta eller trava avspänt och vara uppmärksam på ryttarens signaler för att fattningen ska bli bra.

Man kan göra fattningarna på valfritt ställe och beroende på utbildningsståndpunkt kan man välja böjt eller rakt spår. Om man är på rakt spår är det lite mer krävande att ryttaren gör rätt och kan bibehålla hästen helt rak. Fatta då gärna på medellinjen eller där man har en spegel att rida rakt emot så att man kan granska sig själv.

Fattar man galopp ur trav är det otroligt viktigt att man sitter kvar. Det är annars vanligt och lätt hänt att man själv ramlar framåt, men då tappar man sin sits och har svårare att understödja hästen i igenom fattningen. Så sitt kvar och rid mjukt för små hjälper och tänk på att inte för ytterskänkeln putta in hästens bakdel.

Ryggningar vill jag också lägga in. Det får man inte glömma bort att öva på. Hästen ska villigt stå stilla och invänta signalen att gå framåt eller bakåt. När man ska rygga får man lite lite släppa efter med sätet så att man inte trycker sig ner och hindrar hästen. Med en lätt skänkel och direkt efterföljande förhållning ska hästen villigt rygga med en avspänd form, eftergiven och steg som är tydliga och distinkta men inte hastiga.
Väldigt nyttigt för hästen. Både lydnad och att den får använda sina bakben djupare under sig.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **