Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

torsdag 14 januari 2010

Såhär ser min sköna sadel ut. Röösli Luzern. Används flitigt!

2 kommentarer:

  1. Hej. Vet inte om du ser kommentarer på så gamla inlägg men jag hittade just detta inlägg om din sadel och chansar. Är själv lite nyfiken just på Röösli Luzern och tänkte fråga dig vad du tycker om den? Den ska ju, vad jag förstår, motverka att sadeln glider fram. Upplever du att det är så? Vad är dina positiva och negativa tankar om sadeln? Hälsar Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag har haft denna sadeln i ett år lite drygt.
    Innan dess hade jag Kieffer freestyle, lech, Bates Isabell, Kieffer Lusitano mmfl. Och har även suttit i de flesta sadlar jag har kommit åt!

    Efter Lusitanon som var tillfällig var jag inte så kräsen. Och en Wintec hade jag haft innan så då fastnade jag för Bates. Dock hade jag då en extremt skumpig tävlingshäst.. Och när jag lämnade ifrån mig den så kom jag på mig själv att sätta mig fast i sadeln, så jag "håller" mig fast istället för att bara följa med. Sen hade jag Kieffer Freestyle. En ganska skön sadel som var smal över midjan till skillnad från Bates. Dock efter ett tack upptäckte jag hur mycket den klämde mig. Det kändes lite som att sitta i ett V, där man pressade in i ett för smalt hål och fick tryck. Då bytte jag till Kieffer Lech Profi, en jätteskön sadel som är min favorit nr 2!
    Den är nästan utan vulster så jag äntligen kunde känna mig lite fri och rörlig i sadeln. Djupt säte men ändå inte alls å trångt. Var egentligen bra med denna sadeln!

    Men sen kom erbjudande om att köpa ny sadel. Så jag kikade lite på Globus crincle (som såg skön ut men var jättekonstigt balanserad) och Stübben, men dom är ju lite låga bak. Albion är lite "mycket" och så på den vägen hittade jag Rööslin.
    Det var MIN sadel. Riktigt skön och jag föll direkt för den. Lånade hem och provade. Jag sitter rakt, utan att tippas fram eller bak. Vulstrena är för mig perfekta, jag är 165cm. Men dom finns där men dom trycker inte bak knäna. Det är så många andra som gör det. Men här har man stöd överallt utan att sitta fast, perfekt!

    Jag har ju haft den på massa olika hästar. Den åker fram på en enda häst- Sir Price, men det har med hans muskler att göra, han har blivit ganska biffig och lite diffus i sadelläget.. På gott och ont.

    Jag upplever den rymlig runt manken vilket jag gillar, man har nära kontakt med hästen. Den rullar inte i sidled. Just modellen lucern gillar jag. Jag tycker aldrig att man får det här känslan av att sadeln åkt fram och klämmer på bogen. Den är alltid mjuk framtill på nåt vis.
    Jag har oftast nån padd under, gärna fårskinnspadd. Det är bara för att jag har den på alla hästar. Den är inte utprovad , dock ligger den bra på alla.
    Mycket positivt har jag att säga! :-)
    Negativt, Jaa. Vad skulle det vara.. Att det åker fram på Sir Price... Annars kan jag inte komma på nåt, jag är så himla nöjd! Det känns som att jag verkligen har hittat rätt sadel!

    Fråga igen om du vill veta nåt mer!

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **