Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 1 mars 2010

Veckans övning v.9

Denna veckan ska vi jobba med styrka och lösgjordhet.
I trav ska det tränas sidvärtsrörelser och i galopp, galoppfattningar!
Enligt bilden, rid i trav in på diagonalen, därefter ställ vänster och flytta bakdelen undan för vänsterskänkeln några steg och följ diagonalen igen och upprepa och flytta undan för vänsterskänkeln igen. Så detta går ut på att börja flytta undan och avsluta, inte att ligga i en jämn skänkelvikning. Detta är gymnastiserande för inner bak och nyttig kordinerande övning för ryttaren. Viktigt att bara flytta och räta ut många gånger och känna effekt av sin sidförande skänkel. Man kan möta upp lite lätt på yttertygeln strax innan man lägger på vänsterskänkeln och sen flyttar man tillbaka bakdelen för högerskänkeln. Sen gå man direkt in på nästa diagonal och kan då repetera om och om igen!
Och sen lite galoppfattningar med!
Växla mellan trav och galopp på volt eller rakt spår, volt är lättare om man han en svagare häst och rakt fram om hästen är  i god balans. 
Rid hästen i nersutten trav och hitta en bra form och därefter fatta galopp utan att egentligen ändra på något, bryt ganska snart av och upprepa. Formen och lydigheten kommer att förbättras automatiskt och därför kan man själv sitta ganska still och vänta ut. Övningen är bra för att repetera galoppfattning och få hästen lite kvickare för skänkeln. Den är lösgörande och ökar balansen eftersom hästen upprepat måste byta gångart och kommer väl in med sitt inre bakben.  Gör gärna 10 fattningar i rad åt respektive hål i två omgångar, alltså ca 40 fattningar, det är nyttigt!!

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **