Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

onsdag 15 december 2010

Standar

Idag har jag tränat Raoul med standaret. Det är inför fredag då han ska gå med standaret när vi ska till kyrkan med anställda och soldater för julvesper.
Raoul var superduktig och accepterade standaret helt utan att verka brydd och jag kunde vifta och hålla flaggan framme vid huvudet med. Riktigt duktig var han!!

3 kommentarer:

  1. Vad är ett standar? Är det flaggan?

    SvaraRadera
  2. Wikipedia förklarar exakt:

    Standar är ett tygstycke - liknande en flagga eller fana - som hänger från en horisontell stång, som i sin tur sitter på en bärstång. Standar används av bland annat ordenssällskap och föreningar och görs ofta i bordsformat.
    Standar eller Kavalleristandar, kan också betyda detsamma som en mindre fana som från 1600-talet och framåt blev benämningen på rytteriets ( kavalleriets ) fälttecken. Sådana standar är kvadratiska, omkring 50cm x 50cm (kunde variera), ofta av sidendamast och omgivna av en tyngre frans, omkring 3 cm till 6 cm bred i guld, silver eller standarets färg. Standaret är fastnitad direkt på standarstången, på ett silkesband, med omkring 100 tennlikor. Motivet målades, broderades eller applicerades med intarsiateknik. Stången är ca 3 meter lång förs till häst stödd i en rund läderhållare vid högra stigbygeln.

    SvaraRadera
  3. Raoul matchar standaret fint.Vem tar hand om hästarna när ni är inne på julvespern? Svaret får jag kanske i fredagens rapport.

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **