Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

fredag 17 september 2010

Veckans övning v.37

Här kommer min ridövning som jag utlovat.

Inte min allra finaste bild kanske, men jag hoppas ni förstår.
Om man passerar hörnet i vänster varv och därifrån vänder in mot motsatta kvartslinjen och gör plats för att lägga en 15 meters volt åt höger. Därefter rider man tillbaka ut genom hörnet i vänster varv. 
Sedan lägger man en rättvänd 15m volt på kortsida och på nästa långsida vänder man in igen för att göra en volt i höger varv och sedan tillbaka genom hörnet och en vänstervolt på kortsidan.

Resultatet blir en evighetsövning med volt åt vartannat håll.

Igenom denna övningen ska man rida hästen helt rak!! Ingen böjning eller ställning. Bara för att lättare kunna ta vara på vart man har bogarna. SÅ man måste ha stenkoll. Sannolikt kommer ytterbogen att vilja falla ut. Lättast att motverka är om man då ställer hästen lite utåt. 

Efterhand som man kan göra övningan bra åt båda hål kan man försiktigt börja böja hästen och då får inte bogarna tappas ut. Man måste fortfarande ha stenkoll på bogarna!!

Övningen är tänkt att användas i första hand i trav. För galopp kan man rida rakt fram och på volter med rak häst för att på samma sätt jobba med att få koll på bogarna.


Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **