Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

lördag 11 februari 2012

Turbin hoppar 10/2-12

http://www.youtube.com/watch?v=E3WaJr1NBJo

Film från fredagens hopplektion. Erik hoppade Turbin.
Instruktör var Jan Jönsson.
Lektionen var inriktad på att rida och ha lydnad direkt efter hinder vilket var nyttigt för ekipagen.
Turbin gick bra. Erik fick träna på att hitta en galopprytm som var aktiv, varken att det gick för långsamt eller för jagande.

Per var med och red både Umami och Urifax. Båda såg jättefina ut. Umami taggade till och är överlag piggare men han är också väldigt spänstig och fin.
Urifax var duktig, det är så kul at se hur han hoppar nu jämfört med tidigare i höstas när han var likgiltig till hinder och hade nära till rivning. Nu hoppar han upp sig väl och är fin mellan och över hinder!

Jag var med Janne på mitten och använde dessa två lektioner för att fylla min loggbok för C-tränarkursen. Perfekt. Nyttigt att se hur bra hand Janne har med alla våra ryttare på väldigt blandade nivåer, han är skicklig!!

I övrigt så gick fredagen verkligen fort. Veterinären fick titta på Urban som bedömdes som halt och denna veckans ridning har inte förändrat hältan i någon riktning. Därför väljer vi att vila honom lite till i hopp om att få honom bättre snart. Vi ger honom 4 veckor drygt för att se om den troliga stengallan läker ut, annars får man kolla med magnetröntgen.
Ulster kollades med. Han är lite lite ojämn höger bak, men han är klart bättre. Han ska jobbad från marken i två veckor framöver och det bedöms gå att göra utan någon effekt på benet.

Timbuktu red jag själv, det känns att jag ridit honom hela veckan, istället för enstaka dagar. Nu är han lyhörd och fin. Visst är han pigg och även busig ibland men det gör mig bara glad!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **