Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 13 februari 2012

Ulsters träning del 2

http://www.youtube.com/watch?v=telh2OYfAds

Ny film och fortsättningen på Ulsters träning. Jag kom in och filmade en liten stund mitt i passet så jag har inte koll på hur det såg ut i slutet.
Han ska ny fortsätta denna träningen denna och nästa vecka.

Jag red Timbuktu i tältet. Han kändes jättefin idag. Mjuk och fin, samarbetsvilligt. Vi övade bakdelsvändning i skritt och sedan även på fyrkant med kvartsvändningar i trav. Många övergångar och han var lydig. Mest svårt är det att vänta på att få dörrarna öppnade och gå ut ur ridtältet. Då vill han inte stå still och är livrädd att han ska bli ensam kvar..

Samtidigt som jag red fick Per en lektion av Traudi på Urifax. Han gick fint och dom fick jobba på att förfina ställning och eftergift i trav och i galopp fick han rida noggrant ställd på raka spår och fick honom luftig och fin!

Löshoppningen på morgonen var med Urifax, Umami och Turbin.
Övningen var med ett räcke in, galoppbom, räcke, galoppbom till oxer. Ganska korta avstånd för att få dom att ta i lite mer.
Turbin var inte mest bländande men gjorde väldigt fina rundor!
Urifax var i och kände på bommarna ibland men avsluta bra.
Umami var mest flott i sina språng och fjädrar lätt över hindrena. Han var rätt så lugn ändå och höll igen på farten vilket gjorde att han hoppade upp sig bra.

Under eftermiddagen ägnades två timmar åt att kolla på Traudis lektioner. Det är nyttigt att ta med sig erfarenheter som man kan använda för att hjälpa samma ekipage likväl som för andra med motsvarande behov.
Kul!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **