Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

söndag 19 februari 2012

Ulster och hoppning

Ulster fick sin sjätte lektion. Det blev ett lättare pass och han tömkördes med linorna lågt i hashöjd och många varvbyten. Det gick bra. Konerna som var utställda på banorna blev undansparkade av tränaren för att ha ett extra moment med, och det gick bra.
Sen fick han även stå och acceptera att böja huvudet åt sidan utan att vilja ta sig därifrån. Så idag var ett lätt pass och nu får han vila i helgen.

Under eftermiddagen var det hoppning för lotta i tältet. Umami och Urifax hoppades av Per och Turbin hoppades av Erik. Alla 3 var duktiga och skötte sig bra!

Urban visades för veterinären och eftersom det nu gått 1 månad utan att hovböld/stengalla kommit fram och inga andra synbara fel finns så ska han nu magnetröntgas. Han är röntgad med en liten skugga som inte behöver betyda något. Och han är bedövad vid två tillfällen på två olika ställen och det släcker i strålbensregionen. Så vi får helt enkelt vänta och se vad som framkommer på MR.

Jag red Timbuktu på fredagmorgon. Han skötte sig fint! Nu kommer han att få galoppera lite lite varje pass. Stora vägar och kort galopp, så får vi se om han kommer tillbaka i full kondition så sakta nu under våren. Det är bättre att ta det lugnt än att skynda fram.

Min ridning är väl lite på sluttampen nu.. Men jag rider säkert nåt nästa vecka så får vi se. Hoppet finns kvar men det börjar övertygas av kroppen att nu får det snart vara nog...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **