Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

söndag 2 januari 2011

Hoppkurs del 1

Idag har jag varit med på den traditionella hoppkursen.
I år hade vi AnnSofie Oscarsson som instruktör.

Jag red såklart på Sir Price. I gruppen var vi 5 pers och Erik var också med, på Ovation.

Framridningen var stor fokus på att inte rida hästen för handen. Så därför fick vi på helt långa tyglar skritta kors och tvärs i ridältet och vända för vikthjälper och om man behövde kunde man komplettera med ytterskänkel.
Sedan gick vi över till att göra samma sak i trav och efter det gjorde vi några övergångar till skritt.
Vändningarna gick väldigt bra. Exceptionellt bra enligt Annsie.

Sedan fick vi ta tyglarna och red lite skolor på långsidorna och på ena kortsidan red vi över en cavaletti för att få hästarna lite med kraft och ändå vara kvar över sina bakben. Mycket bärighet och styrka krävs för att dom ska göra det bra.

Sedan hoppade vi på ett litet plank några gånger för att värma upp. Gjorde även avbrott till trav direkt efter för lydnadskontroll.

Efter  uppvärmningen hoppade vi från trav på en 5,5a, och direkt efter bryta av till trav för att trava in på en lättare studs. Därefter vände vi på det, och då blev det lite svårare, för studsen höjde tempot lite mer så man fick vara kvick för att hinna ner till trav före 5,5 an som var nära efter.

Vi fortsatte med att hoppa en oxer in på diagonalen ur hörnpasseringen, vid X lägga en volt för att på dog-leg vända ut på andra diagonalen och hoppa ett räcke.

Sir Price var duktig! Han hoppade ganska stort och väl. Jag får jobba lite för att behålla uppförsbacken efter hindrena, då tycker han det är lättare att falla lite framåt..

Sista varvet låt de båda räckena på 1,10-120 och han fick ta i lite mer. Väldigt nyttigt för honom att komma upp från marken ännu mer. Han gjorde det bra men jag fick satsa lite extra för att få honom i uppförsbacke och bra i balans inför hindret.

Imorgon är det del 2 och vi avslutar med banhoppning!! ska bli kul!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **