Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

lördag 22 januari 2011

Hopplektion

Hoppade för ny instruktör idag. Lotta Knutsson. Det var verkligen roligt och lektionen hade bra upplägg med bra framridning med kontroll att hästarna var framme för skänkeln och fick lägga volter, rida tempoväxlingar och ställa utåt utan bekymmer. Det var kul för att hennes lektion liknade Jan Jönssons metod med att bara vara stilla och låta hästen jobba med hindrena själv utan att man fixade med tyglar osv.
Själva hoppningen var över travbom in på räcke i början. Sedan vidare på långsida med 4 hinder på rad med 1 galoppsprång imellan.
Därefter hoppade vi en kombination med ett galoppsprång till oxer och sen 4 språng till räcke och avslutade med dogleg mellan 2 oxrar.
Många hinder och bra träning.
Först hoppade jag Sigmund som var lite spänd i början men blev riktigt fin!
I andra gruppen hade jag Sir Price som verkligen var pigg och taggad i början men ambitiös. Men i slutet fick jag lätta riktigt mycket i handen och han fick tänka själv och kom upp riktigt bra på hindrena och klarade banan fantastiskt fint!!!
Synd att jag inte har film på den rundan för den var verkligen kvalitet högre!!
Kul med ny tränare, massor med beröm för hästar och egen ridning och en bra början på den här säsongen med hopplektioner!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **