Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 24 januari 2011

Veckans Övning v.4

Denna veckan ska vi jobba med lite svårare saker. Nog ganska lagom såpass här tidigt på säsongen.

Börja med ökad skritt, hitta kontakt och eftergift i en skritt med bra energi.
Trava fram i serpentiner eller volter och när det är lite uppvärmt även i galopp är det dags;

Rid skänkelvikningar på långa diagonalen. Halvvägs lägger du in en 10meters volt åt "fel" håll. Så om du flyttar undan för höger ska volten ligga åt vänster och därefter avslutar du diagonalen i skänkelvikning. Gör om igen på nästa diagonal. I början är det viktigaste att du hittar vägen och kan följa linjen och ha ett mål mot vart du är på väg. Formen ska vara hellre låg än hög, viktigt att den är avspänd! När det fungerar kan du ha större kontroll över hur hästen tvärar. Frambenen längs den tänkta linjen och bakdelen något efter, och paralell med långsidan med ställning från rörelseriktningen.
Efter hand som du får bra koll så kan du få lite längre steg genom ökad drivning. Se till att stötta på yttersidan så att hästen inte faller ut mot väggen.
Volten gör att du får en kort paus samtidigt som man kan rama in yttersidan så att man hindrar att hästen faller åt sidan.

Därefter i galopp, längs långsidan ska man lägga in en serpentinbåge in mot medellinjen. Därigenom får man en liten båge i förvänd galopp, något som vi ska jobba mer med framöver.
Beroende på hur bra det går kan man variera storleken på bågen, från 5 meter innanför till kanske 15, och kvartslinjen på andra sidan. Ställningen skall vara åt galoppsidan så mycket som möjligt. För avstämning kan man prova att ställa om, men då ska man ha en ganska bra grund i den förvända så att man inte rubbar balansen. Jobba med formen och vägen och se till att hamna där man tänkt sig.

Nyttiga övningar som kommer utgöra en bra grund för träningen framöver då jag höjer ribban lite för mina nu 6 och 7-åriga hästar!

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **