Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

fredag 18 februari 2011

Lotta-Hoppning

Idag var det dags för hoppning för Lotta Knutsson.

Jag red Ovation i första gruppen och Tom Morris i tredje.

Övningen var först att rida på medellinjen med tre småräcken och hoppa dom på jämna 5 språng mellan varje. Bara hitta rätt rytm och kunna mjukt sätta sig ner och känna följsamhet.
Därefter hoppade vi räcke med bom före och efter följt av 3 hinder på långsidan med relaterade avstånd 4-4-2 språng.
Och sedan diagonal på litet hinder som stog snett, och sista långsidan med räcke till oxer på 5 språng
Båda oxrarna var med vattenmatta/plastmatta under.

Ovation stannade en gång på oranga mattan, men allt annat hoppade han. Lite spänd var han när vi började, men han bättrade sig ordentligt och blev mer och mer i bjudning utan att vilja dra iväg in i handen.
Sista varvet på 1-1.10 så var han superfin och hoppade villigt på alla hinder. Kändes toppen!!

Tom Morris var dagens stora stjärna. Han gick så otroligt bra. Han har inte hoppat sen i höstas, kan ha varit september, minns inte just nu. Men han har inte varit halt och har nu löshoppat några gånger bra.
Han hoppade fantastiskt, han hade otroligt flotta stora språng. Övernaturligt lätt att reglera. Han svarade båda fram och tillbaka hur lydigt som helst. Jag hade ju inte förvånats om han hade vart lite hetsig eller tveksam efter det långa uppehållet. Han var så fin att Lotta villa ha honom, eller iallafall mån om att han får fortsätta såhär bra.
Jag hoppade honom på 1-1.10 banan med superflotta språng, så storhoppande att det kändes som 1,20. Han var villig, nöjd och glad. Och jag är lyrisk!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **