Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 7 februari 2011

Veckans Övning v.6

Denna vecka tillägnas övergångar och övergångar i sidvärtsrörelser.

Rid fram på valfritt sätt, MEN, rid massvis med övergångar. Skritt-halt-skritt, skritt-trav-skritt, trav-halt-trav, trav-galopp-trav, skritt-galopp-skritt, galopp-halt-galopp.

Är hästen lite spänd så ta gott om tid på dig. Har du en häst som är mera stark så kan du räkna antal steg eller anpassa dig efter bokstäver för att förfina övningen.
När du väl har tragglat igenom alla varianter med kraven högt ställda på reaktion och avspändhet kan du välja att fördjupa eller jobba vidare med nästa övning. För att fördjupa kan du höja kraven på rakhet, stillhet, exakt lösgjordhet och eftergift. Ökad bakbensaktivitet och precision på var och när du lägger övergångar och halter, på en bokstav eller på medellinjen osv. Hästens styrka och utbildningsnivå får avgöra vad som passar bäst.

Fortsätt sedan med att följa långsidorna i skänkelvikning/öppna/sluta i trav. Därifrån samla hästen och sakta av till skritt med bibehållen böjning och tvärning, och sedan trava vidare ganska snart igen.
Svårigheten ligger i att behålla , böjning, tvärning och bjudning, man kan behöva öva några gånger och känna in sig på hästens känsla och övningens genomförande. Viktigt är att försöka rida så stilla som möjligt och känna att böjningen finns kvar. När böjningen försvinner ur en sluta är det inte längre en sluta. Så där måste fokus ligga.
Övningen görs i trav endast.

Efter detta så är det passande att jogga hästen mjukt på längre tygel och låta den få sträck på sig lite.

Lägg ofta in skritt pauser, gärna ökad och fri skritt varvat!


Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **