Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

lördag 27 september 2014

Jakt!!

Ganska så tråkigt nog så började dagen med att hjälpa till med att visa några hästar för veterinären. Om man ska se något positivt i sammanhanget så är det att det två jag sett som orena i traven blev bedömda som jag tyckte. Det var nya hältor. Med ett stall på 70 hästar är det inte helt konstigt att vi har nån att visa varje vecka. Det är dessutom ofta att man visar dom flera gånger i rad för att följa upp utvecklingen. Unghästarna är jättefräscha så dom behöver inte visas iallafall! Sedan hade vi avtackning av Anna. Efter ett år som vikarie för mig var det ett laddat farväl av K1! Anna har varit super som vikarie. Med hästarnas bästa som högsta prio och en ridning som präglas av fin ridning kan vi var glada för allt Anna gett oss. Tack Anna för detta året och all lycka med framtida tävlingar mm.

Efter lunch var det dags för utbildningsjakt.
Inför varje års hubertusjakt har vi en utbildningsjakt och därefter 4 förjakter innan det är dags för den stora hubertusjakten.
Utbildningsjakten är till för att stämma av att alla ryttare vet reglerna och hur man rider i jaktfält. Och såklart för att få hoppa några lätta hinder i följd.

Jag valde min lilla favorit Fenix. Och dessutom hade två soldater Astor och V1 och dom kommer att få rida dom minst 2 ggr per vecka. Dom två skötte sig bra! Anna red Axel, och bortsett från ett dikesproblem så var han jätteduktig!
V1 var inte heller så imponerad av vatten, så det får stå på kommande veckas schema.
Af Fenix var supertaggad på fältet. Och inte så oväntat bjöd han på lite bocksprång. Dock var han ganska så lätt att följa även i de större sprången.
På hinder var han lite skeptisk i början men var sen jätteduktig och hoppade stort och väl på hinder.
Det kan nog finnas lite bilder från detta som kan läggas upp på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **