Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

onsdag 10 september 2014

Tömkörning på schemat!

Idag passade vi på att tömköra unghästarna när vi ändå är två.
Med upptagna händer och ganska så tomt ridhus så finns det inte en enda bild eller film från dagen. Men en liten genomgång av hur det gått kommer här!

Astor var först ut, han var en aning trött men inte alls så vi behövde jaga honom konstant. Små påminnelser räcker för att han ska göra ett bra jobb. Han var något spänd i sin form men mjuknade och var ändå ganska bra genomgående.

V1 var mer än "lite trött". Jag hade hoppats på att det skulle gå att få igång hans gnista och energi lite lättare än när man sitter på. Jag hade fel, väldigt fel. Det gjorde inte någon skillnad att Anna jagade på med långpisk och smackade och vilka linjer vi än tog så gjorde han inte ett enda steg gratis. Lite besviken blev jag allt. Men i övrigt så var det inga problem utan han gick prydligt.

af Fenix var jätteduktig. Lagom bjudning, avspänd och väldigt villig att arbeta. Han är lite svag, det märks här och där att han inte är stark i sin bakdel. Men med lite övergångar och tid så hittar han en fin balans och bra form och ser riktigt trevlig ut!!

Yggdrasil trodde jag skulle vara lite spänd men jag hade fel. Han var precis lagom framåt och väldigt trevlig i handen och formen. Han fick dock gradvis en ojämnhet i höger bak som inte setts förut. Vi får hålla koll och se hur det utvecklas.
Men han gjorde en del övergångar mellan trav och galopp i höger varv och blev mer och mer stabil efter att lätt ha hamnat i kors.
På det stora hela var han trevlig och hade en fin inställning.

Sist ut var Axel. Han är under ryttare lite ryckig med huvudet ibland, speciellt i galopp så det var väl förutspått att det skulle bli lite knixigt.
I uppvärmningen är han lite medioker med lite korta spända travsteg. Formen är okej men han är inte så glad i att han är på lina som inte medgör valfri form. Ett par gången blev han sur över att han tyckte sig sitta fast men det släppte ganska snart. I galoppfattningarna var det i början lite tjafsigt men efter en del fattningar var formen ganska bra.
Efter en stund så var hans trav helt annorlunda. Då kom ett nytt rörelseschema fram och han såg väldigt flott ur. Plötsligt fanns det mer energi och uttryck i steget och han var riktigt fin både i rörelserna och i form. Så han blev dagens positiva överraskning verkligen, och är den som det gav allra mest att tömköra.

Det blev rätt bra motion för mig idag.
Nästa vecka ska jag dra igång på allvar med min egen träning, det ska tillbringas minst tre pass per vecka i gymmet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **