Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 15 februari 2010

Timbuktu

Timbuktu är en femåring som egentligen tillhör RS kullen som ska komma hit efter sommarbetet.  Han är här pga en slags sårskada, eller tumör på kronan på hf. Den växer och han har tidigare slagit upp den och hållits bandagerad för att skydda den. Nu är han hos oss för att vår veterinär och assistent ska själva kunna kolla och bedöma ev åtgärd. 
Han har varit här i 6 dagar nu och vi har haft honom helt utan linda och han har bara blivit finare. Så det känns positivt. 
Under tiden som han är här så är han min att rida, och det är en trevlig häst. Ganska stor och lång men väldigt behaglig att sitta på, man har mycket häst framför sig. Han har tre bra grundgångarter och även om han kanske inte är en stjärna så tror jag att vi kommer ha väldigt roligt ihop. Han känns verkligen utvecklingsbar!

Timbuktu är 5 år e. Biggles-Asterix och ca 170 cm. 
Just nu har han varit i vila ca en månad och känns väldigt oriden och har lite bocksprång på lager, men det kommer så småning om att gå över och vi kommer en tid framöver bara ta det lugnt och rida lätta pass för att få honom att slappna av bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **