Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

måndag 1 februari 2010

Veckans övning, v5


Då var det dags att avslöja veckans övning.
Denna övningen kom jag på själv i förra veckan och var utmärkt att bygga vidare med från förra veckan.
Enligt bilden så är det hörnlinjen och därefter långsidan, vilket man kan göra ifrån båda kortsidorna. För att göra det enkelt så kan man börja med skänkelvikning. Man vänder upp ur tex vänstervarv och flyttar undan för vänster skänkel. ut till långsidan där höger skänkel möter upp och behåller bakdelen innanför spåret i en skänekvikning undan höger skänkel. Övningen är bra för att få hästarna mer rörliga i bogarna och man får gärna ha hästen svagt böjd, alltså inte korrekt skänkelvikning.
På den lite mer skolade hästen kan man efter några varv i skänkelvikningsmodellen gå över till att på linjerna som bilden försöker visa; först rida en vänster sluta och därefter en högeröppna. Detta gör att man tar vara på bakdelen på ett helt annat sätt än i skänkelvikningarna.  Jag tycker att man får en bra lösgjordhet av övningen och man får en känsla av att hästen hänger ihop väldigt väl! Rolig övning som får att göra i alla gångarter.

Viktigt att varva med ridning rakt fram. Själv måste man som vanligt vara mjuk och följsam. Titta vart man ska. Tänka på att man kan reglera bogarna noga. även i sluta kan man fuska lite och flytta bogarna något i sidled undan innerskänkeln för att flexa hästen ännu mera. Jag tycker man får hästarna att förstå övningen bra om man börjar med skänkelvikningarna och sen växlar till sluta. Lycka till!! Fråga gärna om ni undrar något!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **