Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 23 februari 2010

Veckans övning v.8

Veckans övning blir lite "tävlingsinriktat"!
Nu ska det övas på att rida vägar från program, antingen egna idéer eller från program man kan. Så varje sak man gör ska göras som om det vore programridning. Så slut med slarviga hörnpasseringar eller fattningar efter 3 varv i trav först.
Tanken är att man ska bli bättre på att lösa sin uppgift här och nu. Ofta när man rider så kanske en galoppfattning ska göras, men man hade inte förberett tillräckligt och måste lägga en volt först. Eller att man ska göra en halt med väntar 10m innan man är beredd att göra halt. Istället måste man från början ha en plan att vid X göra halt eller att vid B fatta vänster arbetsgalopp eller från K till H göra mellantrav med bra hörnpassering och göra tempoväxlingarna på rätt ställe och bli klar i tid. För att detta ska lyckas måste man ha en tanke över vad som blir nästa moment. Så tyst för sig själv bestämma att tex vi C fatta höger galopp, nogrann hörnpassering, vid B lägga en 15 meters volt rund och jämn in och ur och vid F avbrott till arbetstrav osv. Att hela tiden bestämma nästa moment istället för att man hamnar där man hamnar och fortsätter utan en direkt plan över vart man ska. Nu blir det inga mer diffusa volter eller övergångar "när det passar". Perfekt för att få lite tydlighet med sin dagliga ridning och verkligen nyttigt inför den dagen man ska tävla eller rida program att känna sig förberedd.
Man ska tydligt veta hur man ska rida hörnet för att vara klar för en galoppfattning. Eller att man vet var man behöver börja förbereda halten för att den ska hamna precis på bokstaven. Se till att kunna påverka lösgjordheten hela vägen och känna sig färdig inför nästa moment.
Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **