Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

lördag 19 juni 2010

Stolthet!

Nu är vi tillbaka på Kavallerikasern.

En fantastisk kortege är genomförd och en otroligt stolthet präglar mig och säkert alla som fick äran att eskortera Victoria och Daniel. Önskar all välgång och lycka!

Jag har lite svårt att förmedla och beskriva upplevelsen. Det har varit en osannolik upplevelse som få upplever, och jag har gjort det!

Vi satt upp på stallplan och avmarcherade enligt plan. Jag red Ozzy i andra tropp.
Redan på väg mot slottet känner man vilken stämning det ligger i luften och det är massvis med människor ute för att se kortegen.
Ju närmre slottet vi kommer desto mer folk samlas kring gatorna som var väl avspärrade.
När vi komvid skeppsbron fick vi trava sista biten, för vigseln var klar lite tidigare än planerat. Så det blev en rätt så kort väntan utanför slottet och sedan var det dags..

Hovklappret hörs utanför kyrkan och det susar i publiken. Då dyker hovstallets hästar upp med ett fyrspann framför vagnen. Victoria och Daniel ser så lyckliga ut och jag blev helt känslosam för det var så vackert! Och vilken ära, vad stort att vi, JAG, får medverka i denna stora händelse.

Signalen kommer- framåt och efterhand så är hela kortegen i rullning.

Publikens jubel är underbart och alla är så lyckliga!

Hästarna sköter sig bra och vi travar nästan hela vägen. Bitvis går det så sakta att vi måste skritta. Ozzy var superduktig. Avspänd och verkade uppskatta visslingar och hurra rop. Han trodde nog att det var till hans ära ;-)

Några musikkårer finns längs vägen, ingen dramatik alls, men Ozzy tränger lite åt sidan, men är snabbt tillbaka och allt flyter på väl.

Hundratusentals människor hurrar längs vägen och alla är glada. Vägen är kantad av 5000 som bildar häckstyrka, nästan varje meter står en soldat. Dessutom har andra fått chansen att var där, bla Blå Stjärnan, scouter, frivillig organisationer, mfl mfl.

När vi kom fram til Junibacken avvek vi för att vända hemåt. Ganska mycket trav hem för att 18 JASplan skulle göra en överflygning.

Alla hästar kom hem och mår bra, nu har dom ätit och sköts om. Snart är dom släppta för dagen och imorn väntar grönbete för de allra flesta. Kan det bli bättre!?

4 kommentarer:

  1. Vackert jobbat Marita!
    vi får ses efter sommaren och grönbetet om vi ska ta en tur, men hör gärna av dig om du sökt oxå så får vi träna lite ihop i sommar på momenten i tävlingen!
    Kram ni var supersnygga allihopa, förstår att du är stolt!

    Jenny

    SvaraRadera
  2. Såg bitvis på TV, var jätte tjusigt och hästarna skötte sig ju super! Tänk att flera utav dem är så unga och sköter sig så bra med mkt miljö runt omkring. Och fina är de med :)

    SvaraRadera
  3. Heja Marita! Spännande att höra från en som verkligen var med! Resten av oss får följa det hela i TV-soffan och radion. Vilken fest! Vilka klänningar och håruppsättningar!

    Monika

    SvaraRadera
  4. Hela kortegen var verkligen underbar! Det var en så overklig upplevelse. Man häpnar när man ser så stora folkmassor. Vilken historia som skrevs!!

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **