Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

torsdag 19 maj 2011

Högvakt bilder

Storm
Tom Morris
Alla på linje
Soldaterna rider med Ak5
Många hovar..

11 kommentarer:

  1. "Stöveln putsad, AK:n varm, fienden blöder ur blodig tarm"

    Strålande bilder, är era hjälmar fortfarande av silver??

    SvaraRadera
  2. Jättefina bilder! Snälla skicka bilden på Tom Morris på meilen till mig!Den skulle jag vilja ha inom glas och ram!//Annica

    SvaraRadera
  3. Det kan jag göra, men jag har inte din mail.
    Maila mig på maritalinnell@hotmail.com så löser jag det :-)

    SvaraRadera
  4. Hej Marita, vill börja med och säga att jag följer din blogg regelbundet. Tack för bra tips.
    Såg på dina bilder nu att det har blivit lite förändringar sedan jag gjorde en beriden högvakt, så tänkte fråga dig lite frågor.
    När började ni rida med Ak5 till slotten? Finns det någon speciell anledning för detta? På vilket sätt har det förändrat paraduppvisningen och tycker du personligen att det är bättre eller sämre?
    mvh

    SvaraRadera
  5. AK4 till häst?Red man inte alltid med karbinen på beriden vakt?

    SvaraRadera
  6. I år är första gången vi rider med Ak5. Det beror på att det finns väldigt få Karbiner kvar, dom är gamla och slits ut. Dessutom är det ganska ont om tid för soldaterna att hinna lära sig Karbin-exercis när det är för få karbiner för att dom ska räcka till två skvadroner och då valde man på 14:e MP att rida med Ak5 istället.

    Jag föredrar att se Karbinen, snyggare exercis och den matchar bättre till M/ä. Det är mon personliga åsikt och jag vet att många vill ha karbinen. Men den kommer tillbaka, nu i slutet av maj rider livskvadron och dom har Karbiner och det kommer bli så snyggt!

    SvaraRadera
  7. Snygga bilder! Storm <3
    =)

    SvaraRadera
  8. Jag reagerade också på Karbinen till högvakt. Men- hur kan en karbin bli utsliten när den inte används till annat än ladda och patron ur?? Men du har tagit en historisk bild, hoppas du är medveten om det.
    Vilken version av Anna Karin är det??

    SvaraRadera
  9. Soldaterna har Ak5c.

    Karbinen slits ut genom oändliga repetitioner av "plantera gevär" på gevärsbrons stenbeläggning. I detta moment åker karbien med tryck ner med axelstödet före i backen och lutas mot ståndarna på gevärsbron. Det medför att dom trots förstärkning slits och blir obrukbara. Dessa är skarpladdade och funktionsdugliga.
    På senare år ar man vid övning använt sig av en gummimatta för att minska slitage och skador men det finns redan ett alltför litet antal för att kunna utrusta två skvadroner samtidigt.

    SvaraRadera
  10. Tackar för den utförliga beskrivningen. Hoppas ni löser karbinfrågan framöver. Kanske dags för en karbininsamlng bland svenska folket... Mången tack för den historiska bilden med soldater som rider högvakt med AK 5 c. Det värmer ute i stugorna!!!

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **