Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

söndag 15 maj 2011

Otur

Tornado blev sparkad idag under högvakten. Han var halt och fick åka transport från slottet för att hellre invänta veterinärens bedömning än att tvunget rida hem honom.
Jag var i stallet när han kom till K1. Han haltade lite men det var inte akut. Såret blödde obetydligt. Själva såret var litet och behöver inte sys. Vad jag kunde se och känna var det inget djupare hål innanför heller. Det hade dock svullnat upp en del runt såret och nedanför.
Nu fick jag rapport att veterinären kollat på honom och gett Tornado penicillin och smärtstillande. På en timma har han från att halta gått till att inte vilja lämna boxen. Så han har boxvila till på tisdag och då blir det ny veterinärkoll.
Bedömningen är att han fått smällen över en nerv som gör att han får svårare med att för fram benet i rörelse.
Stackars Tornado, men han blir nog snart bra igen!

2 kommentarer:

  1. Pojkvännen gör sista veckorna av lumpen till militärpolis på K1 nu, han har visat filmer från några av högvakterna han har gått med i och jag har sett att några hästar kickar iväg ett bakben mot hästen bakom då&då.. alltid tråkigt när sånt här händer, speciellt om de går med brodd (blindbrodd?) på asfalten.

    SvaraRadera
  2. Jag kan väl iofs döpa om rubriken från otur till klant..
    Alla hästar är broddade runt om. Och vi tjatat dagligen om att dom måste hålla rättningen dvs hästlängds avstånd och noga i sida. Men som idag så var han på Tornado ouppmärksam och lät honom bita hästen framför i rumpan och skickade därför ut ett bak en som träffade...
    Vad mer kan man göra än att evigt tjata om rättningen. Balltramp är annars ett tråkigt tydligt tecken på slarv med rättningen...

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **