Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

onsdag 6 april 2011

Intressant länk

http://www.sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_malmo/article1433710/Sa-har-tranas-polishastar.html

Hur dom tränar polishästarna i Malmö.
Det är ganska så likt det man gör med polishästarna i Stockholm med. Man kunde se en brun häst som gör stora hopp framåt när den blir rädd, kanske en yngre? Medan andra tycks totalt omöjliga att skrämma upp.

Jag har deltagit på Stockholms polisernas träning några gånger, nu var det ett bra tag sedan, men det är roligt och ofta så är hästarna väldigt duktiga, men som hon säger i filmen att det är viktigt med en korrekt stegring.

Vi har ingen egen sån här miljöträning, men våra hästar utsätts heller inte för riktigt samma typ av "våld" från demonstranter etc.  Dock är våra hästar på stan 50-talet högvakter om året och stöter på en hel del faror såsom lastbilar, pysande bussar, paraplyer mm. Och flocken som vi har hjälper varandra genom "farliga" moment på vägen.

Apropå slottet så har vi 3 st förövingar där vi rider till slottet tidigt i ottan för att hästar och soldater ska känna in sig på miljön innan premiären den 20:e april.

4 kommentarer:

  1. Varför tränas inte hästarna på K1 mot sådana faror som uppkommer vid högvakter då? Ett exempel på att jag inte anser att dem är så trygga i flocken är de 7 avsittningar och kaos som uppstod under Kn ISA utomhusridning i veckan.

    SvaraRadera
  2. Vi har en del avsittningar och 90% av dom handlar om dålig balans. Att hästen byter riktning och ryttarna lutar sig fram och faller av. Sällan sker avsittningar för att dom är skrämda. Även pga alla ryttarbyte rids dom växelvis bra och kan få bättre motion varje dag men nästa period kommer soldater med lägre nivå och hästarna är pigga.

    Det är svårt att träna på plötsliga ljud som lastbilspys eller som det ofta är- sopbilar som skramlar renoveringsarbete på hus.

    Träningen är säkerligen bra men inte en garanti. Polisens hästar kan också galoppera på stället eller värre än så. Och om jag gör en generell jämförelse på hästarnas beteende på högvakt/kortege är det ingen större skillnad mellan våra hästar och polisens.

    Min slutsats är att miljöträningen gynnar polisens hästar vid demonstrationer och på matcher.
    Dessutom har vi mycket miljöträning omedvetet såsom all ridning där det rör sig trupp runt ridbanan eller bilarna när man rider ut. Och över högvaktssäsongen får hästarna ca 50 vändor till slottet, det är nästan daglig träning som är skarp och långt bättre än man kan öva på 1 timma i ridhuset.

    SvaraRadera
  3. Kanske lite OT men, vad hette den brittiska häst (tror det var en pukhäst) som vi var tvungen att lämna tillbaka- för han klarade inte högertrafik?? Eller är det bara en "Klintbergare"??

    SvaraRadera
  4. Av det jag har hört mig för nu så verkar det där vara en riktigt skröna bara. Så det var väl för väl!

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **