Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 22 mars 2011

Härlig dag!

En underbar dag på jobbet i vårvädret.
Idag hade jag 5 hästar att rida och fick skön variation på jobbet.
Tornado var först ut på ett ridhuspass. Han ville glo ut genom dom stora dörrarna så vi hade en del diskussioner om att inte dra sig ur form för att stirra ut. Det blev helt bra efter hand.
I galoppen red jag några byten och finslipade på dom. Han är villig till att byta numera men kan bli lite långsam i reaktionen för byteshjälpen. Hade spöet att peta med och han gjorde bra ifrån sig.
Sedan fick jag prova att hoppa Ultimus. Det visade sig att stammen gett resultat. Vilka språng han gjorde. Dock så var han lite tittig och verkade väldigt orutinerad på hinder. Men det räcket på 80 vi hoppade så kändes det verkligen som en häst med stor kapacitet. Han var bättre framåt idag. Och cool med trafik och annat utanför grindarna. Kul!!
Sir Price fick gå i ridhuset. Värmde upp med massvis med skänkelvikningar. Han var fin i handen, idag på kandar.
Sedan i galoppen red jag hörnpasseringar och 10m volter. Tränade på lite mer samlad galopp och flyt i vändningar. Det kändes bra. Gjorde ett byte till höger på diagonalen som var helt super! Och ett åt andra hållet bra. Lycka!!!
Sedan red jag en egenpåhittad övning. I vänster galopp in på diagonalen, före X vänstervolt om 10m. På X enkelt byte och efter X högervolt om 10m.
Detta var nyttigt för att rida diagonal i galopp med fokus på annat än byte. Efterhand minskade jag voltens ner till stora piruetter och hade fantastisk känsla i högervarv. Något svagare till vänster. Avslutade med ett stort leende!!
Efter lunch fick Tom Morris sig en duvning i ridhuset. Övade på Msv B delar. Bytena var oftast bra men ibland var han efter fram.. Skolorna är lite svajiga men det beror också på mina förkylningar som gjort att jag fuskat och hoppat över nedsuttet och rejälare arbete. Tom Morris är överlägset mest skumpig och därför blir det ofta lättridning när man själv känner sig sliten. Men han var fin i munnen och bra i formen. Lydig och uppmärksam.
Sist men inte minst bytte jag bort Raoul mot Ovation och hoppade Ovation på lektion. Raoul var med också och verkade trött och matt i själva hoppningen vilket gjorde att han inte räckte fram i den serie vi hoppade.
Ovation var jättefin inledningsvis. Hoppade bra med. Men efter en höjning tyckte han att det verkade smidigast att sticka åt sidan, det gav spö på bogen och mer ben. Därefter hoppade han med hjärtat i halsgropen och det fick fort!!! Men efter ett par rundor till så insåg han att det varken var högt eller farligt och tog mer farten så det var anständigt.
Storm lånades ut och lyckades bidra med en avsittning!!
Han reds på kasernbanan och med ryttarens blick i marken i en galoppfattning i samma ögonblick som en traktor mullrade igång så vart sidokastet ett faktum som gav ryttaren markkänning. Ganska oskyldigt tittade Storm på ryttaren som klarade sig bra. I övrigt var som duktiga och kom över incidenten.
Våren är underbar och välkommen!! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **