Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 12 februari 2013

Hopp-bocka bocka bocka

Tisdag morgon börjar som vanligt med hopplektion. Jag rider Viktor. Han är erkänt harig och rädd i hoppningen.
Värmer upp på cavalettibommar i trav. Första gången blev han lite rädd och kunde iallafall skritta över. Det gick rätt bra. Sen var det ett kryss, väldigt farligt kryss! Han är tittig och vill gärna stanna och titta noga eller hoppa åt sidan för att ha marginal från det farliga hindret. Efterhand så hoppar han i trav och galopp. Nytt kryss är ny fara. Lite på den vägen. Och när man hoppar det farliga hindret så ville han gärna sprätta till i luften och ett par gånger bockade han upprepade gånger det är någon slags skräckblandad förtjusning och det är bara att rida vidare och berömma när han är cool igen. Nöjda och glada för en ok start men det är en lång väg att gå för att ens hoppa en 10cm bana med nya hinder"!!

Uncas gjorde väldigt bra ifrån sig idag!! Supermjuk i formen från start och gick sen att höja upp i trav och galopp så han blev bärig och fin.

Vito var mjuk och fin i munnen. Red många övergångar i början och det gick bra med bra respons för skänkeln. Värre tyckte han det var när jag ville flytta undan för skänkeln.. Protester igenom att sparka bakut för att jag petade på och menade allvar. Men han kom över det och flyttade sig ganska villigt och då gjorde jag det väldigt enkelt. Det finns mycket mer att önska i ämnet sidvärts!!!

Timbuktu, kärt återseende. Han fick jag rida en stund för att stämma av och lösgöra. Han är så otroligt go och glad. Efter lite stret i början var han 20 minuter senare som smör i munnen med spetsade öron och gick att rida i kort galopp i båda varven. Nåväl, kort galopp är kanske lite att ta i. Men för att vara Timpa så var det väldigt välsamlat och bra ! Han gick att galoppera på en hand och lätt lätt stöd. Jag tror vi båda var precis lika lyckliga över passet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **