Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 19 februari 2013

Veckans övning v.8

Nu ska vi lugnt och metodiskt öva på övergångar mellan skritt och trav.

Skritta fram på lång tygel. När man sedan tar tyglarna så se till att få hästen rak i halsen men mjuk och det ska gå att ställa lite åt vänster och höger. För dig som har speglar kan man gärna rida rakt mot spegeln och kontrollera att hästen skrittar rakt framåt och spårar.
Fortsätt i samma arbete i trav och galopp. Låt gärna formen vara lång och låg och känn att hästen är riktigt avspänd.

Med en bra känsla av att hästen är mellan hand och skänkel kan man nu göra övergångarna. Kvar i samma runda form. Låt det ta sin tid, och gör bara övergången om du kan bibehålla samma avspändhet och form, i annat fall avbryt övergången, rid vidare, förbättra lösgjordheten och gör om!

Jag vill att man i princip bara ska sjunka ner i sadeln med en mjuk förhållning saktar av. Gärna använda rösten inledningsvis. Igångsättningen ska ske genom en liten knuff med skänkeln. Rid gärna lätt en stund in i övningen.

Efter hand som du får en bra känsla och lätt kan göra övergångarna enkelt så höjer man formen och lägger till mer skänkel i avsaktningarna för att få mer precision och att hästen sätter under sig ytterligare i övergången. I skritten kan man göra det så svårt man vill, en starkare häst kan samlas i skritten och nästan trampa lite in i traven, men ganska hög samlingsgrad. Så anpassa efter utbildningsståndpunkt.
Samma sak gäller ner till skritt, en välutbildad häst kan gå i en samlad trav ner i samlad skritt med höga krav på samlingsgrad och få bra gymnastik i övningen

Mitt absoluta krav är att hästen inte får streta mot handen. Så det gäller att vara mjuk och följsam, förbereda väl och berömma ofta!!

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **