Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

fredag 20 augusti 2010

Blandad dag

Började med att ta ut Storm på dressyrträning. Han fick göra mycket övergångar mellan skritt och trav. Han blir lite stel i högervarvet ofta. Så det var mest lösgörande arbete och tjata med att krama på innertygeln och känna att han svarar genom att mjukna. Blev gradvis bättre.

Sen blev det många galoppfattningar. I vänster fick jag superfina fattningar!! Han kom verkligen bra under sig och fattade lydigt! I höger fattade han upprepat fel galopp. Berodde på både bristande styrka och att han ville göra vänster som nyss övats. Men jag fick rätsida på det genom att vara konsekvent och repetera. Nöjd med honom och han var relativt mjuk på slutet.

Sir Price fick dressyrpass på kasernbanan. Han var fin, red på kandar och hade bra lätthet fram. Övade halter från galopp och han blev något låg in i halten men jobbade på riktigt bra ändå, mer träning krävs nu för galopp in till halt så blir det perfekt. Han ryggade riktigt riktigt bra idag!
I galoppen samlade jag honom mera och red delar av piruetter och han fastnade nästan i långsam och samlad galopp så jag måste vara noga med att växla tempo ofta. I bytena red jag sluta in till långsidan med byte och han var duktig. Han är väldigt ambitiös och det uppskattas!

Sigmund och Raoul fick hoppa en lite studsövning och gjorde det godkänt. Det var ca 3 meter mellan den 3 bommarna som var lätt upphöjda och dom fick jobba på bra. Raoul var riktigt avspänd och mjuk i handen vilket var riktigt trevligt!! Sigmund blev lite öppen i formen i fattningarna men kom ihop mer och mer. De här unga hästarna gynnas av en sån här övning där bommarna hjälper dom korta sig utan att man drar dom tillbaka för handen. Dom backar av bättre själva och det är självmarkerande när det gick för fort.

Tom Morris och Tornado gick högvakt idag igen och skötte sig riktigt bra. Glädjande nyheter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **