Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 3 augusti 2010

Härlig dag!

Idag har jag haft ute mina fyra fuxar att titta på de andra högvaktshästarna.
Jag satt på Tornado och tre värnpliktiga red de 3 andra. Vi började med att rida ner till stora K1 banan på andra sidan Lidingövägen. Där nere red vi i två kolonner och travade runt ett par varv åt varje håll så att de skulle bli varma. Därefter tog vi ett par varv i galopp på en kolonn, varvbyte och några varv till.  Alla 4 skötte sig bra och alla bar sabel, mest läskigt tyckte nog Tornado att det var när Storm gick brevid och hans sabel svängde mot Tornados mage. Men det var ingen fara alls.

När vi kom upp på K1 igen red vi runt kasernplan i skritt och ryckte i sablarna och tråka ut dom lite, när det var lugnt, vilket det var direkt för alla utom Tornado. Tornade var lite bekymrad när jag viftade och sedan skulle stoppa ner sabeln i baljan igen. Men gradvis vart han bättre.

Vi pausade bakom musikkåren som värmde upp med lite spelande. Hästarna var så coola! Sedan gick vi nära förbi under deras trumpetande och de var superlugna! Flera blivande musikhästar kanske...?

Vi avslutade med att rida i kön efter Högvakten när de red runt några varv, och det gick bra. Gjorde då även några gevär ut- och in och det gick jättebra, Tornado stog helt still. Sedan stog vi stilla bredvid högvakten för att sedan lämna dom och gå tillbaka in i stallet.

Rapporten säger att vakten gick bra. Nu är andra vakten efter betet gjord, sen är det imorn igen och därefter i helgen. Osäkert när unghästarna går med, antingen i helgen eller kanske mån-tis.. Vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **