Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

fredag 20 augusti 2010

Hoppdag!

Hoppning för hela slanten, himla roligt!

Jag inledde med att visa Storm för veterinären. Jag har känt att han på hårt underlag inte är jämn fram. Och mycket riktigt såg veterinären detta och han hade en kvarts grad på böjprov båda fram. Tråkigt! Det var alltså ganska lite. Men nu är det bestämt att han i 6 veckor ska gå lätta pass i bara skritt och lite trav för att se om det ger med sig.

Raoul, Sigmund och Tornado fick hoppa studs på 40 cm och även över enkel bock.
Raoul och Sigmund fick mest repetition då dom fick öva på samma sak igår. Båda skötte sig bra! Raoul var riktigt fin i formen, nu börjar vi hitta ett bra läge!

Tornado gjorde väldigt bra ifrån sig. Han var glad men inte busig, så det var positivt. Han var lätt att reglera fram till hinder, men blev nästan för kortgalopperad så han gjorde det jobbigare för sig än nödvändigt. Formen var ganska bra, han var rätt så stadig på bettet vilket känns bra,

Tom Morris fick hoppa på lektion för Fredrik Wahlert. Första lektionen efter betet.
Tom Morris gick riktigt riktigt bra. Vi började med att rida över trav cavaletti med ganska korta avstånd och han fick komma tillbaka mer och samlade sig väldigt fint. Han svarar otroligt lätt på halvhalterna och var elastisk och fin i både trav och galopp. Efter lite framhoppning på ett plank hoppade vi en bana på 8 hinder.  Han var lätt att reglera och det enda som saknas är styrka för att hoppa så enkelt som han har förmåga till. Alla som såg T M var positiva för hur trevlig han är!!

Sir Price hoppade jag sist. Han var superpigg!! Efter uppvärmningen så var han bra på bakbenen och i bra takt, lätt att reglera. När jag sedan galopperade var han lite flack bitvis om jag galopperade mer framåt. Efter att vi börjat hoppa på planket så var han tok-glad!!! Han hade första gången mest bråttom efter. Efter 2 språng så gjorde han ett ordentligt bocksprång!! Det är verkligen sällan!! Men han är glad, inga dumheter egentligen. Vi fortsatte med att hoppa banan på ca 80cm och han gjorde det ganska bra men när jag höll ihop honom var han lugn och så fort jag mjuknade så ville han iväg. Så det blev lite av & på. Men det saknas lite styrka, och nu har vi knappt hoppat på ett bra tag.

Väldigt nöjd med alla hästar idag! Nu får dom en skön helg i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **