Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

torsdag 12 augusti 2010

Hoppning på schemat

Idag blir första hoppningen. Tidigare har jag skuttat övedr enskilda bockar på 40cm.

Först ut var Tom Morris och övningen inleddes på 4 upphöjda travcavaletti. Han dunka i bommarna de första gånerna men kom sen på att det blev bättre om man lyfte på benen. Sedan efter lite mer värmning så red jag in i trav på en 5½ och höjde så småningom upp till en oxer på 70-80 cm. Detta är första gången sedan betet som hästarna hoppar så det blir ju ganska försiktiga pass för att dom ska orka. Tom Morris tyckte det var jobbigt även om vi längde lite så att han skulle få lite mera plats imellan. Så mot slutet var han lite vinglig in för att helst komma undan, men det gick inte. Avslutade med fina språng och beröm.

Tornado fick göra precis samma övning. Han var på piggt humör och busade när han såg eller hörde saker. Men med en rejäl skänkel kom han snart på att det var bäst att sköta sig.
Busa får man inte göra hur som helst, särskilt då Tornado är en lite "testande" häst, så han får man hålla kort så han lär sig gott hyfs. Men han hoppade trevlig och var i efter några språng och när vi kom upp på 80cm. Men ett nytt försök så rättade han sig bra.

Efter lunch får de andra göra samma övning och jag återkommer med resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **