Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

torsdag 26 augusti 2010

Vattnet

Den här veckan har alla unghästar fått gå igenom vattengraven. Alla var inte lika imponerande av en skarp vattenlinje men lyckades tvinga alla blöta ner benen.
Jag har varit noga med att rida fram till vattnet rätt så oengagerat själv så att man inte gör vattnet till en konstig grej och själv är spänd. Och bara Tom Morris tyckte att det var lite läskigt. De andra var coola så fort ena hoven gått ner i vattnet. Tom Morris behövde 4-5 gånger genom vattnet för att sen bara gå utan att tveka. Det är viktigt att de får gå mer än en gång. Har dom tvekat får man göra om så att de kommer på att det var enkelt och ofarligt. Sen nästa gång kan man trava igenom, fortsatt på ganska lösa tyglar så att hästen får känna sig modigt och lite "äga" initiativet och känna sig duktig. Storm red jag ner idag, han stannade 2 sekunder och sen gick han, tyckte mest det var roligt när det skvätte. 

Sir Price fick gå i vattnet på hemvägen idag, han spetsade öronen och var ivrig, väldigt duktig! Idag var det ju regnigt så min klätterbacken blir hal och jag vill inte trampa sönder marken. Så det fick istället bli en timmes travrunda. Mysigt det med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **