Sir Price - Ozzy

Sir Price - Ozzy
Sir Price f.2004 e.Saigon -Amiral

tisdag 10 augusti 2010

Högvaktsdebutanter

Nu har Storm, Tom Morris och Sigmund gått sin första högvakt.
Än har jag inte pratat med ryttarena eftersom dom är på slottet. Men det jag har hört säger att dom skött sig bra.

Sigmund hade dock lite otur innan de ridit iväg. Han hamnade bredvid en av de gamla vana hästarna. men denne skulle dock visa sig kaxig och sparkade åt Storm så att Sigmund blev rädd och for iväg. Efter det var han inte helt trygg med sina kamrater även efter att vi bytt plats på dom. Men det hände inget mer. Uppe på slottet var han också där lite ängslig och vill inte stå helt stilla. Men nu får vi ta det lite försiktigt och sätta honom bredvid riktigt snälla hästar så komer nog allt att fungera.
För att få högvakterna så bra som möjligt gäller det att få alla hästar i en ordning dom trivs med. Så det är ett bra pusslande för att få ihop en uppsättning med hästar som trivs med den de går bredvid och att inte en ranghög häst går bredvid en ranglåg som blir skrämd osv.

Men redan på fredag och lördag är det nya högvakter. Vilka om ska gå ed då är ännu inte klart, men några unghästar kommer gå igen. Att gå flera gånger på rad gör att dom får rutin och blir säkra på uppgiften.

2 kommentarer:

  1. Sigmund va super duktig hela hemvägen=)

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra! Han är ju så genomsnäll, men dumma Walle skrämde honom. Sigmund kommer bli allas favorit oavsett ridnivå och mål!!

    SvaraRadera

Ovation - Zell am See

Ovation - Zell am See
f.2001 e.Zephyr-Toe Hold **